Учени : Подправка, употребявана масово в България, мачка COVID-19!

0
983
1581832884 64b66f1256784899852ac44ef91e52851

Според специалистите пиперинът възпрепятства проникването в тялото и размножаването на заразата. Обикновеният черен пипер може да потисне активността на коронавируса, съобщи БТА, позовавайки се на резултатите от индийско проучване. На алкалоида пиперин подправката дължи способността си да се свързва и инхибира вируса, който причинява COVID-19.        800 8001                                                              Въпросният алкалоид придава характерните аромат и пикантност на черния пипер. 3 техники за спешна помощ при задушаване В проучването специалисти от Индийския технологичен институт са съставили компютърен модел за взаимодействие на коронавируса с различни подправки.                                            Оказало се, пиперинът инхибира най-ефективно коронавирусната активност.  Количеството на пиперина зависи от това къде е отглеждана подправката.                                                                                                                            Например, пиперът от Шри Ланка съдържа 15 на сто алкалоид, а от Виетнам, Индия и Малайзия – от 2 до 7 процента. Според учените пиперинът се свързва и инхибира някои области на SARS-Cov-2, включително тези, които отговарят за проникването на патогена в тялото и по-нататъшното му размножаване.                                                                                                                                                   Раздел здраве.


ADS