Разбулиха мистерията на дубайския шоколад!

0
9
54c8321aa4742c9faca268f473540131[1]
Днес.бг

Каква е тайната на нашумелия напоследък дубайски шоколад? За това разказва пред Bulgaria ON AIR шеф Елица Божинова.

Тя е професионален сладкар. Вече над 30 години тя работи в тази сфера, а в последните 15 – в шоколадовата.

„Цялата година мина под знака на дубайския шоколад. Това е един от феномените на социалните мрежи. Правим и коледни елхи с дубайски шоколад. Аз не го правя в класическата форма, а в барчета. Нашият има много повече шоколад“, разказа шоколатиерът в неделното издание на „България сутрин“.

Според Божинова сега, със социалните мрежи, е много по-лесно да се добият различни знания.

„Когато аз започвах беше много трудно и понякога някои техники са ми отнемали 2 години. Аз съм завършила такова училище и се считам за късметлия, че попаднах в сладкарски цех, където главният сладкар успя да ми задържи вниманието“, каза още тя за .

Сладкарят извървява дълъг път, за да натрупа опит и да мине през различни звена.

„Девет години съм работила без механични помощници. Не е невъзможно. С повече колеги и повече ръце. Има и моменти, в които си казваш „защо си го причинявам, няма ли нещо по-лесно“. Идват много амбициозни хора и мислят, че ще им се получи с едно обучение и след това си тръгват. „Аз знам“ и „аз мога“ са два различни израза“, коментира гостът.

Началото е трудно, каза още шеф Божинова. Хората не трябва да се заблуждават, че ще стане за месец-два.

„Социалните мрежи ми помагат с това, че гледам колеги и попивам. Доста от нещата се старая да ги поднеса така, че да се възприемат добре от българина. Нещо, което за една нация е популярно, не важи за нашата нация. Позволявам си да експериментирам с вкусове“, допълни шоколатиерът.


ADS