Агнешкото месо по традиция заема централно място на нашата трапеза на Гергьовден. А знаем ли какво е най-важното при приготвянето му?
Шеф Жоро Иванов каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че най-важните неща, за да се сготви добре месото, са то да е прясно и мариновано.
„Най-простата марината, която се използва в България, това е киселото мляко. Само по себе си то изважда този натрапчив силен аромат на агнешкото, съответно тонизира месото“, обясни готвачът в ефира на „България сутрин“.
Той обясни още, че прясното месо се разпознава по мазнината, която трябва да е свежа и максимално бяла. Шеф Иванов допълни също, че на месото му трябват около 3 часа, за да се сготви добре, като посъветва домакините да слагат агнешкото във фурната, загрята на 180 градуса и завито с фолио.