Кремъл приветства готовността на Олаф Шолц за диалог с Путин!

0
2
putin solc makron1
Путин, Шолц и Макрон.

Готовността на германския канцлер Олаф Шолц да обсъди уреждането на ситуацията в Украйна с руския президент Владимир Путин е важен сигнал. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че думите на Шолц са важни, защото доскоро Германия беше една от страните на колективния Запад, които напълно изключваха всякакви преговори с Путин. Според Песков тази позиция не е била градивна.

Говорителят на Кремъл отбеляза, че Москва приветства готовността на германския канцлер за диалог. По думите му Владимир Путин остава отворен за диалог по отношение на ситуацията в Украйна.

Песков посочи, че Кремъл все още не е получил никакви реални предложения от Германия или други западни страни за организиране на контакти с руския президент. Той добави, че времето ще покаже дали изявленията са подплатени с реална готовност и дали ще последват някакви инициативи.

Междувременно Русия смята гарантирането на своята сигурност за ключово условие за разрешаване на украинската криза, изтъкна Песков. Според него разговорите за уреждането ситуацията в Украйна определено няма да бъдат лесни. Той добави, че така или иначе всички войни завършват на масата за преговори, завършват с мир.


ADS