Чичо Кольо, бъркаш сметките, Дядо Вова е сдал багажа: Чичо Сам и Дракон Дзинпин му взеха мярката!

0
9
ded ivan3[1]
Дедо Вова май е сдал багажа...?!?

Неделя. 29 септември. Руските пропагандни балалайки Мария Захарова и Маргарита Симонян още спяха, когато рано сутринта прозвучаха поредните предсказания на българския Кашпировски (за руския терапевт съм чувал от баба ми, четох неотдавна, че го съдят за шарлатании…) проф. Николай Витанов. По БНТ, къде другаде. И не казвам, че професора ще го съдят като Кашпировски – абсолютно не.

Математикът Витанов нарече Доналд Тръмп „чичо Дончо“, явно са стари другари. Или е проява на чувство за хумор. Приемам второто.

Затова: Чичо Кольо, бъркаш сметките. Заложил си на руската пропаганда, а то е като да си купиш фабрика на 8 септември. Знаеш защо: идват червеноармейците и ти я национализират, теб и семейството изпращат в Белене и случаят е затворен. Понимаеш?

Твърдиш, че Русия щяла да спечели войната срещу Украйна. Смееш се самоуверено. Или самодоволно. Ти си знаеш.

Чиче, на 5 март 2022 г. ти си твърд: От гледна точка на математиката ще победи по-силният и това е Русия. Голям световен конфликт не се очаква. Има сковаване на украинската армия около Киев и Харков. Падне ли Одеса, Украйна губи излаз на Черно море, падне ли Харков, Русия става империя.

Целта на Русия е да завземе цяла Украйна и после да диктува мирните преговори. Украйна може да бъде изпепелена за няколко дни, ако Путин натисне червеното копче.

Чичо Кольо, нищо от твоите предсказания не се случи! Киев, Харков и Одеса са си в Украйна, а непобедимата руска армия закъса. Вече между 400 и 600 хиляди руски военни са мъртви. Дед Вова продължава да плаши с червеното копче, но пръстите му треперят, бе, чичо Кольо. И коленете му треперят –  от водка ли, от страх ли, не знам. Но знам, че гадният американски долар върви по над 100 рубли, по официален курс. На черно е над 300 рубли за гущер…

Китайците пък отрязаха дед Вова за плащания с рубли и дори с китайски юани. А ти твърдиш, че Русия печелела от санкциите. Това по коя математика го сметна? Защото Пекин отсвири гордостта на Кремъл „Сибирска сила 2“. Няма да тече газ от Сибир към Китай, сещаш ли се? Защото китайците искат мноооого ниски цени и дедо Вова почервеня от гняв и безсилие. Още е червен, но проектът отиде във фризера. Китайците продават свои коли на Москва, а руснаците плащат яко за да си сложат име като Москвич или Лада.

Газпром, другата руска гордост, изпадна по печалби от Топ 100 в Русия! Това ли е руският успех?

Чичо Кольо, говориш за САЩ сякаш са съседната махала в родния ти Търново. Забравяш нещо обаче. Дали ще спечели чичо Дончо или кака Харис БВП на страната ще върви нагоре. През 2022 г. е бил 25,4 трилиона долара. Сега е с няколко трилиона отгоре.

БВП на Китай през 2022 г. е 17,8 трилиона долара.

Страните от ЕС формират около 19 трилиона.

Сега внимавай, чиче: БВП на Русия е 2,24 трилиона долара.

Три американски щата по отделно имат по-голям БВП от цялата Руска федерация!

Германия, Япония, Южна Корея, Великобритания, Франция и други страни също изпреварват Русия в това отношение.

Схващаш ли разликите?

Дедо Вова закъса във войната с Украйна, като Марко на Косово поле…

Аз съм ученик още, но ми изглежда, че сметките ти, чичо Кольо, нямат общо с реалностите.

Ако сърцето ти е заето от дедо Вова, това е твое решение, кажи си, ще ти олекне. Но то няма нищо общо с науката.

Още съм тийнейджър, но съм чувал, че за да си велика сила и държава, трябва хора от цял свят да искат да живеят, учат и работят в нея. Чичо Кольо, ти би ли се преместил в Русия? С цялото семейство?

                                                                                  Николай Димитров, ученик.


ADS