Австралийска авиокомпания задължи пътник да плати горивото на самолета!

0
14
orig[1]

Проблемен пътник в самолет може да получи едно много необичайно наказание – да заплати горивото на самолета. Според Австралийската Федерална полиция, 32-годишен мъж от Западна Австралия успява толкова много да ядоса пилотите и персонала на борда, че полетът от Пърт до Сидни е отменен, пише CNN.

По време на кацането, пилотът е принуден да изхвърли част от горивото, за да може кацането да бъде безопасно. Според посочени данни от летището, пътникът е наказан да заплати сумата от 5 806 долара за изразходеното гориво. Съдът също е наложил глоба от 6 055 долара за непристойно поведение по време на полет, което прави цялата глоба за това изпълнение – 11 861 долара.

Цената, очаквано, е многократно по-висока, отколкото самолетния билет, но този инцидент е посрещнат с особена строгост на закона, тъй като властите се надяват, че ще послужи за пример на останалите невъзпитани пасажери. Австралия често страда от пътници с особено мнение по време на полет и многократно повишава глобите, но сега достига един сериозен връх с този инцидент.

Препоръката към бъдещите пътници е, че няма нищо по-лесно от следването на препоръките на стюардесите по време на полет, освен това се оказва, че е много по-евтино. Нито мъжът, нито авиокомпанията са обявени публично, но съдът официално посочва каква е глобата за подобни действия. Самият пътник се признава за виновен и признава, че не е следвал посочените мерки за безопасност.

Оказва се, че има регистриран случай на пътник, опитал се да влезе в кабината на пилотите, както и на пътник, който удря стюардеса по време на полет.

Един пътник е глобен за сумата от 40 823 долара, след като носи свой собствен алкохол в самолета, пуши марихуана в тоалетната и след това напада стюардеса. Американският съд се заканва, че дори ще увеличи значително глобите, за да охлади всички страсти към грешното поведение по време на полет.


ADS