САЩ все още не разрешават удари по Русия с ракети Storm Shadow!

0
44
storm shadow 1 2[1]
Нюз.бг

Множество съобщения от западни медии твърдят, че правителството на САЩ не е съгласно Великобритания да позволи на Украйна да използва ракети Storm Shadow за удари по военни цели в Русия

Financial Times (FT) на 27 август съобщи, като цитира свой източник, че може да се изисква достъп до американско разузнаване, наблюдение и разузнаване в райони, където руските сили заглушават GPS сигналите, които ракетите, използват за насочване.

The Telegraph съобщи на 27 август, че правителството на Обединеното кралство принципно подкрепя Украйна, но ракетите използват класифицирани американски системи, чиято употреба изисква разрешение от САЩ.

Британският премиер Кийр Стармър не иска да предизвиква разногласия по въпроса.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Няколко руски блогъри заявиха на 28 август, че темпото на украинските атаки в Курска област се е забавило и че украинските сили сега се опитват да се окопаят и задържат избрани райони, които наскоро са превзели.
Тези блогъри твърдят, че интензивността на украинските атаки в Курска област е намаляла и че украинските сили се опитват да задържат и укрепят избрани райони, на фона на продължаващите украински настъпателни операции в Курска област.Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров, командирът на чеченския спецназ „Ахмат“ Апти Алаудинов и други руски източници по-специално признаха, че руски наборници се бият в Курска област.

Украинските сили са извършили удари с дронове срещу петролна инфраструктура в Ростовска и Кировска области и според съобщенията са извършили удар с дронове срещу Воронежска област през нощта на 27 срещу 28 август.

Украинското издание Suspilne съобщи, че източници от украинските специални служби са заявили, че Главното военно управление на Украйна (ГУР) и Силите за специални операции нанесоха удар с безпилотни летателни апарати украинско производство срещу петролната база Атлас в Ростовска област.


ADS