Путин се страхувал да не бъде ликвидиран както лидера на Хамас!

0
78
768x432[1]
Нюз.бг

Руският диктатор Владимир Путин сериозно се опасява, че ще бъде ликвидиран чрез въздушен удар. Това заяви в коментар за „Фокус“ генерал-майор Виктор Яхун, бивш заместник-началник на Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Според анализатора Путин е развил съответната фобия след елиминирането на редица ирански високопоставени генерали и лидери на радикалното движение Хамас. Особено като се има предвид фактът, че украинските БПЛА на теория може и да долетят до мястото на речта на руския лидер.

Ягун обаче подчертава, че службите за сигурност на Украйна имат много по-интересни и важни задачи от демонстративното елиминиране на руския президент пред очите на неговото обкръжение.

Васил Богдан, експерт по сигурността и генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване, отбелязва, че авторитарният режим, изграден в Русия от Путин, налага строг подход към системата за реагиране на заплахи.

С това е свързано и преместването на церемонията по случай Деня на военноморския флот от Крим в Санкт Петербург. Според бившия ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна Валерий Кондратюк редовните ракетни атаки по временно окупирания полуостров правят невъзможно гарантирането на сигурността на президента.

Както писа УНИАН, началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов заяви неотдавна, че в Русия е имало няколко опита за убийство на Владимир Путин. Според ръководителя на ГУР това показва, че някои представители на руския елит са недоволни от сегашното положение на нещата.

Фокус също така пише, че САЩ никога няма да елиминират физически или да свалят Владимир Путин, дори и да имат техническата възможност да го направят. Експертът по разузнаване Дъглас Лондон отбелязва, че подобно убийство не би донесло на САЩ очевидна полза, но би могло да донесе много проблеми, до война с Русия включително.

ADS