Мосад не прощава! Лидерът на Хамас Исмаил Хания убит в Техеран

0
132
Reconciliation talks between Hamas and Fatah organizations
Нюз.бг

Лидерът на Хамас Исмаил Хания бе убит в Иран. Това съобщи агенция Ройтерс.

От Хамас посочват, че той е убит при „коварен ционистки набег срещу резиденцията му в Техеран“.

Хания присъства на церемонията по полагането на клетва от новия президент на Иран.

Революционната гвардия на Иран потвърди, че резиденцията на Исмаил Хания в Техеран е била ударена, като това е довело до смъртта на лидера на Хамас и един от телохранителите му. По случая се води разследване.

Убийството на лидера на „Хамас“ Исмаил Хания в Иран е „страхлив акт, който няма да остане ненаказан“, е заявил високопоставения служител на „Хамас“ Муса Абу Марзук, цитиран телевизионният канал „Ал-Акса ТВ“.

Вчера висшият командир на „Хизбула“ Фуад Шукр пък бе убит при израелски удар край Бейрут.

Припомняме, че при израелска бомбардировка в лагера Шати в град Газа през април загинаха трима от синовете на Хания, както и няколко от внуците му.

Исмаил Хания е един от дългогодишните лидери на палестинците – избран официално през 2017 г. и живееше предимно в Ивицата Газа. От 2018 г. е част от списъка на САЩ за терористи и с наложени санкции.

                                                                                                                                    Бил е министър-председател на Палестинската автономия от 29 март 2006 г. до 15 февруари 2007, когато подава оставка, за да осигури правителство на единството между „Хамас“ и „Фатах“. Хания полага клетва като председател на новия кабинет на 18 март 2007 г.


ADS