ISW : Украинците отхвърлят капитулация пред Русия!

0
148
Ukraine and Russia relations and trade deal talks 3D rendering
Нюз.бг

Ново проучване на общественото мнение показа, че украинците отхвърлят исканията на Русия за пълна капитулация. Украинският вестник „Дзеркало тижня“ поръча проучване на украинския център „Разумков“ и публикува резултатите от него на 15 юли.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

58 процента от анкетираните са заявили, че Украйна не трябва да се съгласява с неутрален, необвързан и не ядрен статут в конституцията си. Путин поиска през юни 2024 г. Украйна да признае териториалните претенции на Русия върху Източна и Южна Украйна (включително територия, която Русия в момента не окупира), да „демилитаризира“ и да обещае да не се присъединява към НАТО като предварителни условия за започване на „мирни“ преговори.

Когато НАТО обяви перспективите на Украйна за приемане в алианса, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини НАТО, че не зачита „основната грижа на Русия, твърдейки, че поведението на алианса предполага, че няма основа за преговори за войната в Украйна.

Искането за пълна капитулация на Украйна е част от плана да се попречи за подкрепата за международното право, въпреки факта, че законните граници на Украйна са признати през 1991 г.

Представители на Кремъл директно заявиха, че Русия няма да участва във втора мирна среща на върха поради нейните условия.

Исканията на Украйна Русия да се изтегли напълно са съобразени с международното право. Исканията на Русия за пълна капитулация са нарушения. Приемането на каквото и да било, освен освобождението на Украйна от нейния народ, е одобрение на незаконната окупация на над пет милиона украинци от Русия, според ISW.


ADS