Свежата гугутка Мизулина сменя старата чанта Захарова в МВнР?!?

0
536
82dcf4b97 mizulina7[1]

Треска тресе Министерство на външните работи на Русия. Причината е информация в правителствените среди, че нова фаворитка на президента Путин – Екатерина Мизулина ще заеме мястото на сегашната говорителка на Външно Мария Захарова. Това съобщи източник от руското посолство в София. Темата вече се коментира и в някои руски медии като „Вот так“, Русия 24 и др.

Това била една от причините посланик Елеонора Митрофанова да откаже да се яви в Министерството на външните работи на България, където бе извикана по повод смъртта на Алексей Навални в затворническа колония отвъд Полярния кръг. Тя изпрати свой служител, което е грубо нарушение на дипломатическия протокол. Истинската причина обаче била усложнената ситуация около Мария Захарова, от която Митрофанова не получила никакви указания и предпочела да не се появява във Външно, без да е наясно как да реагира на българската позиция.

0000526275 article2[1]
Тръгва ли си старата чанта???
Интригата се заплита от слухове в руската дипломатическа мисия, че Митрофанова поддържа отношения с новата любимка на Путин Мизулина пише Фрогнюз.

Смяната на Захарова обаче може да предизвика истински трус във върховете на властта в Кремъл. Причината е, че външният министър Сергей Лавров много държи на сегашната си дясна ръка Мария (Маша Алкаша, както я наричат някои руски медии), която често изрича остри и агресивни коментари по повод действия на „колективния Запад“ и САЩ. Запознати считат, че именно нейната „голяма и груба уста“ е причина Путин да иска смяната й. Новата му тактика била насочена към търсене на аргументи за преговори с Украйна, в които Русия да се включи като страна, постигнала голяма част от целите на „специалната военна операция“. За целта му трябва ново лице във външното ведомство на Кремъл.

15603[1]
Идва ли свежа гугутка?
Новата фаворитка Екатерина Мизулина обче предизвиква разнопосочни мнения във върхушката на управлението. Тя се изявява като лидер на „Лига за безопасност в интернет“. Активистка е и за подпомагане на деца, пострадали от домашно насилие. Това й създава име на обществено активен човек. Най-известна обаче е със сигналите до прокуратурата и полицията за хора, които са против войната в Украйна. По нейно настояване десетки руски музиканти, актьори, писатели, художници и други хора на изкуствата са вкарани в черните списъци и обявени за „чуждестранни агенти“.

В дипломатически кръгове в Москва обаче броди слух, че красавицата Мизулина е двоен агент – на британците и на родните й руски служби. Като студентка в Лондонския университет тя била вербувана от службите на Острова, но в същото време работела за руското разузнаване, на които докладвала всичко. Според някои слухове обаче, не било съвсем ясно, на кого е по-лоялна – на Лондон или на Москва.

Путин много харесал блондинката, когато се срещнал с нея по повод нейни доклади за ситуацията в Далечния Изток – Китай, Тайван и целия регион. След това тя няколко пъти била привиквана в някои от резиденциите на диктатора, когато той ги посещавал.

Напоследък тя се прочу и с доноси срещу журналисти и медии, които уж нарушавали „правилата за ползване на интернет и рекламиране на дрога в мрежата“. Всъщност става дума за хора и издания, които по някакъв начин изразяват съмнения относно нуждата да се воюва срещу Украйна.

В кръга около Путин и особено във военните среди новата любовна афера на президента предизвиква отрицателни емоции. В армията недоволстват, че хиляди техни колеги загиват всеки ден, докато държавният глава се забавлява с нови любовни афери. „Креватни емоции на фона на трупове“, е заглавието в един от коментарите на известния военен блогър А.Д., който също попада в „черен списък“ по сигнал на Мизулина.


ADS