Голямата тайна падна! Антон Хекимян е кандидатът на Герб за кмет на София! Щял да проверява управлението на Фандъкова?!?

0
637
768x432[1]
Източник : Дир.бг

Антон Хекимян, дългогодишният телевизионен водещ, а в последните години и директор на новините в БТВ, е изборът на ГЕРБ за кандидат за столичен кмет.

Телевизионният водещ дойде, съпроводен от членове на ГЕРБ, но без лидера на партията Бойко Борисов, да се регистрира в надпреварата за кмет на София. „Добър ден и успешна седмица на всички“, два пъти каза Хекимян, преди да аргументира кандидатирането си. А първата такава аргументация му се наложи да бъде, макар и без много въпроси, обяснение за предишното му професионално поприще – като журналист – и затова, че не е бил обвързан и пристрастен политически, а е работил професионално и обективно. Като доказателство Хекимян даде излъчването на сигнали на граждани за нередности в София.

Решението да се кандидатира за кмет на София от ПП ГЕРБ дошло след предложение и лична среща с лидера Борисов. Тя се е състояла миналата седмица, а Хекимян е поискал седмица за размисъл. Иначе бил номиниран от партийни структури, стана ясно на брифинга пред СОС.

„Намираме се в нестандартна ситуация, както каза преди няколко дни г-н Борисов. Решението няма как да бъде взето лесно, но съм го взел напълно съзнателно, след време, които исках да ми бъде отредено. Имах лична среща с г-н Борисов, от когото разбрах, че имам лична номинация от структурите на партията.“

Така обясни защо е станал кандидат Хекимян. И уточни на въпрос на News.bg – преди разговорът с Бойко Борисов не знаел, че името му е спрягано. „Не съм знаел за тази кандидатура, наистина. И нещото, което е много важно за мен – през целия си път съм бил пред камерите. И през целия си път съм бил пред камерите, никога съм нямал какво да крия. Винаги съм се съобразявал с това да запазя моето добро име като журналист и името на медията ми.“

„Имаше много въпроси последните седмици, спекулации. Използвахме цялото дадено ни време от закона, за да изберем най-добрият кандидат кмет на София. Не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени„, представи гледната точка на партията на свой ред Томислав Дончев.

Хекимян увери – Борисов е гарантирал, че евентуалният кмет ще взима сам решенията и ще избира сам екипа си. Да бе, да!

Проверки ще има за всичко, увери Хеминян, при условие, че стане кмет, дори и за проектите, възложени от градското управление на ГЕРБ. „Визията ми за София е да бъде още по-отворен град, по-зелен град, модерен град, отворен към инвестициите, към младите хора. Но преди всичко слагам акцент образованието“, представи приоритетите си той.

„Огромни са шансовете.“ Така оценява съревнованието си с кандидата на ПП/ДБ Васил Терзиев. „Но това, което аз ще направя като кампания, е да бъда себе си, да бъда близо до хората, както винаги съм бил“, обеща Хекимян и подчерта – основната му мотивация е да направи най-доброто за „гражданите и за себе си като гражданин“.

Водач на листата на ГЕРБ за общински съветници ще бъде Георги Георгиев, който пък беше спряган месеци поред за евентуална кандидатура. „Ние сме тук, не за да регистрираме Антон Хекимян като кандидат за кмет, а за да регистрираме победата на ГЕРБ в София“, отсече той.

Първите 30 от кандидатите за общински съветници на партията на Борисов били нови лица, допълни Георгиев.


ADS