Този въпрос ме вълнува от днес, защото разбрах, че има нова заповед! Пазарите, ще работят само в Понеделник, вторник и сряда, после капалъ! За информация-на пазара в Бургас се намират и малките магазини за месо и риба. Като се има предвид, че на Великденската трапеза се сяда в събота вечер и в неделя на обяд, ми се струва, че изборът ни е кофти! Или замразено агнешко, или прясно, ама по-скъпо! Ако искам да си купя прясно агнешко от магазините на пазара, където сега е по 12 лева, трябва да го направя до сряда, защото после ги затварят. Да, ама месото хич не е хубаво да седи 4 дена в хладилника и затова трябва да го сложа в камерата! Същото се отнася и за зеленчуците, ама тях не можем да ги замразим! С една дума, ще ям евтино, но замразено агнешко! Другата възможност е да отида в петък в някой голям хипермаркет и да си купя прясно агнешко, което там от сега рекламира по телевизията по 15 лева! Като оставим сметките, които в тази криза са важни, идва недоумението! Значи затварят отворените пазарите за да не се струпват много хора, а затворените хипермаркети, ще работят. С една дума хората вместо да се пръснат по пазари и хипермаркети, ще се набутат на едно място в големите магазини! Моля някой да ми отговори аз ли съм глупав, или някой генерал го стяга шапката! И да знаете, че като говоря за генерал, нямам предвид само един! Капитан.
Агнешкото за Великден замразено, или скъпо?
ADS