Днес отвори врати, или по-точно сцена, скари и сергии Фестивала на рибата, виното и без да е обявено: всичко, което може да се пече на скара от пилешко и свинско месо. За мен лошо няма, защото някой може да не яде риба, ама иска да се забавлява. Помислено е даже и за вегетарианците, защото има и щанд със салати, вкусни печени чушки, че даже и боб в гърне за, който ще стане въпрос след малко.Изобилието наистина е впечатляващо! Видях там и доста от журналиситическата гилдия, която сигурно ще го отрази всеки според вижданията си. Случайно срещнах там съветника от НФСБ Ивайло Вагенщайн и решихме да пием по една бира. Като тертиплия предложих да вземем и мезе, щото е грехота да пренебрегнеш този „боллук“ , както казват в Обединеното кралство. Не се смейте, там в Лондон турските магазини са колкото в Мюнхен. Следвайки мерака на всеки втори Българин за хубаво и евтино си взех скромно 3 рибки чернокоп и 100 грама цаца-де да знам, че колегата ще черпи та да си поръчам паламуд и зарган, щото аз като ме черпят се отпускам! Искам да кажа , че ми се отваря и втората клапа на карбуратора. Ивайло Вагенщайн ме втрещи, когато си взе купичка боб в гърне. Помислих си : ами от Оряхово идва човека кво да си вземе? Само, че когато ти е писано да се минеш-няма как да не се прекараш! Докато той си похапваше сладко бобеца с пърленка аз проклинах своя избор. Цацата беше пържена отдавна и освен, че беше студена , беше и изсъхнала – все едно, че ядях солети. Чернокопа бе в същото състояние, но понеже е по голям приличаше на дебели гризини на вкус! Така, че като отидете внимавайте какво си взимате, защото скумрията, паламуда, заргана, пъстървата и другите риби току що слизаха от скарата. На отделен щанд беше помислено и за любителите на ястия от Италианския „Ботуш“. На него две чаровни дами-едната от, които бе Камелия Воче предлагаха прясно приготвена паста и печени сладки с ванилов крем и шоколадова глазура. Правеха го с финес и показваха какво е културно обслужване, за разлика от един „самсурник“ зад скарите на , който света му беше крив. От висотата на своя пиедестал цялата шарения беше наблюдавана от “ Альошата“, който не можеше да проумее какво прави там долу огромна каравана с името “ Лас Вегас“! Горкия не можеше да проумее, че след като ни „освободи“ през 1944 години, ние се доосвободихме през 1989 година! След 2 часа караваната Лас Вегас щеше да му се види като детска закачка, щото не знаеше , че го чака „тежката жица“ на Бандата на Димитър Ковачев-Фънки. Аз, като почитател на рока и лично на Фънки го предупредих да внимава, щото Альошата има шмайзер! Добро впечатление направи професионализма на музикантите. При обявен начален час 19 часа Фънки и бандата му пристигнаха в 17 часа и веднага се качиха на сцената за лека репетиция. Иначе от афиша се вижда, че и трите вечери не са за пропускане, защото ще ни гостуват любими музиканти , а на всичко отгоре и безплатно-кеф! Със скромната сума, която гласувахме съветниците от Общ. Съвет, мисля, че от отдел култура са се справили със задачата прилично. Сигурен съм, че фестивала ще се хареса на Бургазлии, а догодина живот и здраве по-добре! Току виж, че догодина освен Софийската „Поразяваща уста, на сцената се появи и Бургаската във вид на Вуйчо Страхил! Да Ви е сладка рибата и наздраве! Знаете, че във виното е истината! В този момент Фънки забива с бас китарата, а аз пиша за все още невидялите феста. Такъв е живота -едни бачкат , други хапват и пийват.Добре, че тия двамата на снимката после си наваксват. Разбрахме, че тия дни Фънки има рожден ден. От екипа на Капитан му пожелаваме много здраве , пари и веселби! Жалко, че го нямаше и Георги Мицов да каже на готвачите : „“Глей как се прай“! Иначе днес не остана време, но утре непременно ще отида да опитам от специалното вино „Сангрия“ , което ще приготви шеф Петров. Шефе, иди и им кажи за цацата и чернокопа, че ще ги опита някой от опозицията и отиде хубавия имидж на Феста!
Бургаския Фестивал на рибата и виното започна!
ADS