Масовият срив в IT мрежата се дължи на човешка грешка!

0
70
nakov fb[1]
Фрогнюз

„Масовият срив в IT мрежата се дължи на човешка грешка. Това, което се е случило, е по-скоро неприятен инцидент. След него, хората си дадоха сметка колко много разчитаме на информационните технологии и какво би станало, когато нещо масово се счупи.
Цялата ни човешка цивилизация в момента разчита на това. По National Geographic сме гледали как по-мощно слънчево изригване може да причини изгаряне на електрическите и комуникационни технологии на планетата. Учените са предвидили, че е възможно да се случи и понякога се случва в по-малки мащаби“.

„Реално, ако се случи по-мощно слънчево изригване, може да ни върне в ерата преди компютрите, само че тогава ние сме били свикнали да не работим на компютри, а на листа. Сега вече не е така. В момента не можеш дори да си купиш храна без информационните технологии.

Това е големият, глобален въпрос на човечеството – какво ще се случи при нещо по-голямо, защото този срив е мащабен, но не е глобален. Моят телефон и лаптоп не спряха. Представете си, ако се случи нещо още по-глобално и на всички хора по света им спрат телефоните, лаптопите и електронните устройства. Това би било апокалиптично за нашето общество. Предполагам големите компании взимат мерки и те си дават сметка, че нищо не е толкова сигурно, колкото изглежда“.

 

 


ADS